Verlaag energiekosten door het verduurzamen van jouw huis

minder dan 1 min..

Terug

Momenteel stijgen de energiekosten de pan uit. Mede door de situatie in Rusland zijn gas en elektriciteit veel duurder geworden. Voor de gemiddelde Nederlander had dit als gevolg dat de maandelijkse kosten werden verviervoudigd. Vandaag de dag stijgen tarieven nog steeds flink. Het wordt daarom aangeraden om jouw huis te verduurzamen om hoge energiekosten te voorkomen.

Er zijn verschillende manieren om je huis te verduurzamen.: 

  • In plaats van een cv-ketel te gebruiken zou je eerder een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, verwarmt daarmee je huis en zorgt voor warm water zonder gas. 
  • Neem zonnepanelen
  • Isoleer je woning door middel van spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. 
  • Neem inductie in plaats van een gas kookplaat

Bij het verduurzamen van (vrijwel) gasloos woning vraagt echter een flinke investering. In welke mate de maatregelen profijtelijk zijn, heeft ook te maken met de subsidies op verduurzaming. 

Het is verstandig om uit te zoeken hoe lang het duurt voordat je uit de kosten bent. Met sommige ingrepen duurt dit langer dan bij andere.
iQ Makelaars heeft verschillende partners die tegen een scherp tarief de verduurzaming van jouw huis kan verwezelijken. Wij helpen je daarom graag bij het verminderen van jouw energiekosten. Benieuwd welk energielabel jouw huis kan krijgen? 

Publicatiedatum 02/09/2022