Huis verkopen tijdens vakantie: verstandig of niet?

De zomervakantie: een tijd van rust, ontspanning en reizen. Is het wel verstandig om je huis in deze periode in de verkoop te zetten? Deze vraag krijgen we bij iQ Makelaars regelmatig. Uit ervaring is echter gebleken dat je huis verkopen tijdens de vakantie juist veel voordelen met zich meebrengt. Hieronder lees je daarom een aantal redenen om je huis tijdens de zomervakantie te verkopen.

Minder concurrentie

Veel mensen gaan ervan uit dat potentiële kopers tijdens de vakantie weg zijn, en kiezen er daarom voor om hun woning juist voor of na de vakantie in de verkoop te zetten. Maar doordat het aanbod tijdens de vakantie wat lager is, is de kans op succesvolle verkoop van jouw huis alleen maar groter! Bovendien is de vakantie voor veel kopers een periode waarin zij ook eindelijk de tijd hebben om op zoek te gaan naar een woning, en daardoor is er nog steeds meer dan genoeg vraag. Je huis verkopen tijdens de vakantie zorgt er dus juist alleen maar voor dat jouw woning extra opvalt.

Neem contact op

 

Huis verkopen vakantie

Wilt u uw huis verkopen?

Huis verkopen

Mooier weer in de vakantie

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook het weer is van invloed op de verkoop van je huis. Tijdens de vakantie schijnt vaker de zon en staat de tuin in bloei, waardoor de woning zowel op beeld als in het echt nog beter tot zijn recht komt. Daarnaast is het ’s avonds nog lekker lang licht, waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor het plannen van bezichtigingen.

Meer tijd om je huis te verkopen tijdens vakantie

Niet alleen woningzoekenden, ook jij hebt tijdens de vakantie hoogstwaarschijnlijk meer tijd over. Dit kan nog een extra reden zijn om je huis te verkopen tijdens de zomer. Je kunt namelijk rustig nadenken over wat je verwacht van het verkoopproces en van een eventuele makelaar, en daarnaast heb je alle ruimte en tijd voor het inplannen van bezichtigingen. En hoe meer mensen de woning bezichtigen, hoe groter de kans op een hoog bod!

Dáárom kies je voor iQ Makelaars:

  • De specialist in het verkopen en kopen van huizen
  • Lokale kennis, landelijke slagkracht
  • Werkwijze op basis No Cure No Pay
  • Flexibel beschikbaar: ook op zaterdag en in de avond
  • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
  • Expertise van online marketing

Huis verkopen tijdens vakantie? Samen met iQ Makelaars!

Bij iQ Makelaars raden we je absoluut niet af om je huis te verkopen tijdens de zomervakantie. Overweeg jij je huis te verkopen tijdens de vakantie, en wil je tegelijkertijd een zorgeloze zomer tegemoet gaan? Schakel dan de hulp in van de professionele verkoopmakelaars bij iQ Makelaars! Wij stellen een verkoopplan op aan de hand van jouw persoonlijke situatie, en zorgen ervoor dat het hele proces vlekkeloos verloopt. Doordat wij ook ’s avonds en op zaterdag beschikbaar zijn, sta je er nooit alleen voor. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Meer informatie