Hoe verkoop ik mijn huis?

Het verkopen van een huis is een grote en belangrijke stap. Dit snappen we bij iQ Makelaars als geen ander, en daarom doen we er alles aan om het verkopen van jouw huis zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Maar hoe verkoop je een huis eigenlijk? En wat komt er allemaal kijken bij een huis verkopen? iQ Makelaars vertelt je graag meer over hoe wij het verkopen van een woning aanpakken.

Neem contact op

Huis verkopen

De prijsstelling voor het verkopen van de woning

Voordat we een huis op de markt brengen, moet uiteraard de vraagprijs bepaald worden. Op basis van onze vrijblijvende waardebepaling bepalen we in overleg met jou voor welke prijs we jouw woning in de verkoop gaan zetten. Ook bekijken we samen met jou of de woning een "vraagprijs" of een "bieden-vanafprijs" gaat krijgen.

Het stellen van de juiste prijs is ontzettend belangrijk bij het verkopen van een woning. De prijsklasse waarin de woning valt op platforms zoals Funda, is sterk bepalend voor de hoeveelheid aandacht die de woning krijgt. Door tactisch een vraagprijs te bepalen, wordt de kans op een uitschieter naar boven groter. Bij iQ Makelaars kijken daarnaast ook naar de doelgroep van jouw woning, en bieden de ruimte voor een bod dat boven de reguliere waarde van het huis ligt.

Vraag een gratis waardebepaling aan!

Inrichting

Professionele fotografie voor jouw woning

Om ervoor te zorgen dat jouw woning écht opvalt op bijvoorbeeld Funda, zijn mooie foto's essentieel. Voorafgaand aan de fotografie van de woning bieden wij stylingadvies, zodat het huis nog beter overkomt op beeld. Voor het maken van de foto's zelf zijn wij flexibel in de planning, zodat dit altijd op een overwegend zonnige dag gedaan wordt. iQ Makelaars verzorgt altijd uitgebreide en professionele fotografie voor jouw huis; zo kunnen we bij grondgebonden woningen ook hoogtefoto's maken, en er is vaak zelfs de mogelijkheid om een drone in te zetten. Zo doet iQ Makelaars er alles aan om de verkoop van jouw woning te bevorderen!

Meer informatie over ons

Uw woningwaarde weten binnen 48 uur?

Gratis waardebepaling aanvragen

Huis verkopen door uitgebreide marketing

Vanuit onze moderne werkwijze verzorgen wij altijd een uitgebreide marketingstrategie voor jouw woning. Verkopen is kansen creëeren, en kansen creëer je via goede marketing. Zo richten wij een aansprekende advertentie in voor jouw woning, en zorgen we voor een prominente plaatsing op woningplatforms zoals Funda, Pararius, Jaap, Huislijn en LuxuryHomes. Daarnaast kunnen we ook extra advertentiecampagnes draaien via Google en sociale media, om de verkoop van het huis te bevorderen. Maar ook offline doet iQ Makelaars aan marketing: door middel van unieke verkoopbrochures en borden voor bij het huis zorgen we ervoor dat we het huis nog sneller kunnen verkopen!

Open huis dag inplannen

Zodra geïnteresseerden online verliefd zijn geworden op het huis, is het belangrijk om ze ook in het echt dit gevoel te laten ervaren. Daarom organiseert iQ Makelaars speciaal voor jouw woning een open huis op de tweede zaterdag nadat de woning online is geplaatst. Hierdoor krijgen alle potentiële kopers de mogelijkheid om de woning te bezichtigen. Bovendien laat een Open Huis hen zien dat er mensen interesse in de woning hebben, waardoor het huis meer oplevert sneller wordt verkocht.

Er is een reële mogelijkheid dat er al een bod gedaan wordt voordat het Open Huis is gehouden. In dat geval gebruiken we het naderende Open Huis om dit bod verder omhoog te krijgen, zodat jij de allerbeste prijs ontvangt voor het verkopen van jouw woning!

Meer weten over hoe we jouw huis verkopen?

Neem contact met ons op!

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool