Het verkoopproces van iQ Makelaars

Stappenplan bij de verkoop van een huis

Ben je benieuwd naar het verkoopproces van een woning? iQ Makelaars geeft je graag een duidelijk overzicht van het stappenplan bij het verkopen van een huis. Tijdens elk onderdeel van het stappenplan staan onze makelaars klaar voor advies en begeleiding, om zo het beste verkoopresultaat te behalen!

Verkocht

Stap 1. Gratis waardebepaling

Voordat we gaan werken aan het verkoopplan voor jouw woning, is de eerste stap in het stappenplan huis verkopen de waardebepaling. Eén van onze makelaars komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en het opnemen van de woning. Vervolgens doen wij een uitgebreid onderzoek, bijvoorbeeld op basis van Kadaster en Calcasa, om zo tot een uiteindelijke waardebepaling te komen. Met deze waardebepaling kunnen we een reële schatting maken van de verkoopprijs en verkooptijd van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan!

Waardebepaling

Stap 2. Verzamelen van documentatie

Wanneer je een huis gaat verkopen, is het belangrijk dat je al het papierwerk op orde hebt. Daarom zorgt iQ Makelaars ervoor dat je de nodige papieren zo vroeg mogelijk in het verkoopproces al verzamelt. Dit kan gaan over de papieren die je bij aankoop van de woning hebt gekregen, of documenten met betrekking tot eventuele latere aanpassingen aan de woning. Bovendien behoort ook de waardebepaling tot de documentatie. Met deze papieren bij de hand kunnen we in latere fases van het stappenplan huis verkopen nog sneller handelen!

Stap 3. Stylingadvies en professionele fotografie

De derde stap in het stappenplan huis verkopen is het maken van professionele foto's van de woning. Voorafgaand geeft iQ Makelaars je advies over de presentatie van de woning, zodat deze er zo goed mogelijk uit ziet. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de indeling van het meubilair of de kleurstelling van de woning. Na dit advies plannen we de fotografie in. Dankzij onze flexibele werkwijze zorgen we er altijd voor dat dit met goed weer gedaan wordt. Met professionele en aansprekende foto's zorgt iQ Makelaars ervoor dat de woning nóg meer aandacht krijgt!

Stap 4. Unieke verkoopplanning voor jouw huis

Zodra alle documentatie verzameld is en er foto's van de woning zijn gemaakt, is het tijd voor stap 4 in het stappenplan huis verkopen: de verkoopplanning! In de verkoopplanning leggen we allereerst vast welke marketingtools we in gaan zetten voor het promoten van jouw woning. Jij kunt bepalen wat je van ons verwacht, en welke middelen je graag wilt inzetten. Daarnaast selecteren we bijvoorbeeld data voor het organiseren van Open Huizen. Bij iQ Makelaars zetten we alles duidelijk op een rijtje, zodat er bij het verkopen van jouw huis niks meer mis kan gaan!

Stap 5. Online marketing voor jouw woning

Na het creëren van een verkoopplanning is het uiteraard tijd om deze ook uit te gaan voeren. Stap 5 in het stappenplan huis verkopen is dan ook het inzetten van online en offline marketing voor jouw woning. Bij iQ Makelaars werken we met een uitgebreide marketingstrategie, om ervoor te zorgen dat jouw woning genoeg aandacht krijgt. Zo promoten we het huis via woningplatforms zoals Funda, en kunnen we speciale advertentiecampagnes draaien. Bovendien zorgen we voor fysieke verkoopbrochures en te koop-borden voor jouw huis. Door marketing te voeren via verschillende kanalen stimuleren we een snelle verkoop van de woning!

Stap 6. Open Huis en Bezichtigingen

Zodra een woning online is geplaatst, komen er vaak al snel reacties binnen van geïnteresseerden. Om alle mensen de gelegenheid te geven om de woning te bezichtigen, organiseert iQ Makelaars gratis een Open Huis voor jouw woning. Deze is natuurlijk in stap 4 van het stappenplan huis verkopen al ingepland. Mensen die de woning ook in het echt hebben gezien gaan veel sneller over tot het uitbrengen van een bod, en daarom geven we graag zoveel mogelijk mensen de kans om langs te komen. Wanneer er interesse is in bezichtigingen, zorgen wij ervoor dat dit diezelfde of de volgende dag nog geregeld wordt. Ook als dit in de avond of het weekend valt, is het voor ons meer dan vanzelfsprekend dat we erbij zijn vanuit onze flexibele werkwijze!

Start nu de zoektocht naar jouw ultieme droomhuis!

Plan een gratis adviesgesprek in

Stap 7. Onderhandelingen en koopovereenkomst

Gefeliciteerd, een eerste bod is binnen! Nu is het tijd voor stap 7 in het stappenplan huis verkopen: het voeren van onderhandelingen. Al tijdens de bezichtigingen zorgen wij ervoor dat we een beeld vormen van de kopers en hun drijfveren. Hiermee kunnen we tijdens onderhandelingen goed inschatten welke strategie zorgt voor de beste uitkomst.

Zodra er overeenkomst is over de verkoopprijs, is het belangrijk om snel te handelen. De koper is namelijk pas drie dagen na het tekenen van het contract definitief gebonden aan de woning.
iQ Makelaars heeft een juridische afdeling klaarstaan voor het opstellen van een waterdicht koopcontract. Hierin houden we ook rekening met onvoorziene zaken, zodat er na de verkoop absoluut niks meer mis kan gaan.

Stap 8. Opleverinspectie van de woning

Zodra de bedenktijd vestreken is, is jouw woning officieel verkocht! De volgende stap in het stappenplan huis verkopen is het uitvoeren van een opleverinspectie van de woning. Uiteraard is jouw  iQ makelaar hierbij aanwezig. Tijdens deze laatste check van het huis controleren we of de woning ook wordt overgeleverd zoals staat afgesproken in het contract. Bovendien nemen we tijdens deze laatste inspectie ook de meterstanden op, zodat je hiermee je energiecontracten kunt opzeggen.

Stap 9. Oplevering woning en naar de notaris

Voordat het huis definitief opgeleverd wordt, gaan we eerst naar de notaris. Als aankoopmakelaar is iQ Makelaars hier uiteraard bij aanwezig om ervoor te zorgen dat de juiste akte van levering ondertekend wordt. Zo weet je ook zeker dat je niks tekent waar je niet achter staat. Na deze overdracht bij de notaris worden de sleutels overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Hiermee is het verkoopproces succesvol afgerond, en is de koper officieel eigenaar van de woning!

Stap 10. Eventuele nazorg door iQ Makelaars

Ondanks dat we er in onze werkwijze alles aan doen om dit te voorkomen, kan het zo zijn dat er naderhand discussie ontstaat over bijvoorbeeld verborgen gebreken aan de woning. In dat geval biedt iQ Makelaars kosteloos de nodige nazorg. Onze juridische afdeling staat met raad en daad aan jouw zijde. Wij gaan namelijk voor 100% tevreden klanten, en doen dit door 100% service te leveren van begin tot eind. Juist daarom kies je voor iQ Makelaars bij het verkopen van jouw huis!

Wil je graag weten wat iQ Makelaars als verkoopmakelaar voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact op    Bekijk onze vestigingen

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool