130 reviews   |   9.4 / 10.0

Nieuws

24 beste landen om te wonen voor Expats

Voor expats kan het lastig zijn om een land te vinden waarbij je je gelijk thuis voelt en werk kan vinden. 

Hiervoor is door het InterNations een onderzoek gestart waarbij ieder jaar mensen uit 187 landen en regio’s worden ondervraagd over verschillende aspecten over ver weg wonen. De aspecten die mee worden genomen zijn kosten voor levensonderhoud, kwaliteit van zorg en of je snel nieuwe contacten kan leggen.

Er zijn momenteel 20.000 expats gevraagd over de hele wereld over hun leven in een ander land. In ieder land zijn er minstens 40 mensen ondervraagd. 

Op nummer 1 staat Taiwan vanwege de levenskwaliteit, de betaalbaarheid, kwaliteit van de gezondheidzorg, de veiligheid en carrièremogelijkheden. Nederland is geëindigd op de 24steplek omdat het een populaire locatie is voor expats om te werken en rond te reizen.

Bron: Business Insider

14 november 2019 Meer
Samen straks meer kunnen lenen

In een advies van het Nibud en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting werd geadviseerd dat de mogelijkheden om te lenen verruimd kunnen worden. Wanneer tweeverdieners samen een huis willen kopen vanaf volgend jaar, zouden zij meer kunnen lenen. De adviezen van het Nibud worden doorgaans overgenomen.

De afgelopen jaren waren fiscaal steeds aantrekkelijker voor stellen waarin beide een inkomen hadden. Hierdoor hadden tweeverdieners steeds meer vrij te besteden. Doordat het zo aantrekkelijk werd gemaakt om beide te verdienen in plaats van één, werd er netto onderaan de streep ook meer overgehouden. Hierdoor kunnen stellen meer besteden aan een hypotheek.

Bron: NOS

29 oktober 2019 Meer
Opening kantoor iQ Makelaars Amsterdam

Voor professionele en lokale dienstverlening kunt u vanaf heden ook terecht in onze hoofdstad: kantoor iQ Makelaars Amsterdam is geopend! Jarl Brouwer (midden) is vanaf 1 oktober 2019 gestart als franchisenemer van iQ Makelaars in Amsterdam. 

Jarl is al jaren actief in het vastgoed. Hij begon zijn staat van dienst in de verhuurmakelaardij, bij HouseHunting in Amstelveen. Ook is hij actief geweest als franchisenemer bij de Huizenbemiddelaar. Jarl raakte enthousiast over het concept iQ Makelaars en de marketing-benadering waar wij op focussen. Wij zijn dan ook verheugd dat hij zijn kennis nu in gaat zetten voor iQ Makelaars! 

Op de woningmarkt van Amsterdam heeft Jarl veel sales- en vakkennis opgedaan. Hij beschikt over een goed netwerk van beleggers en expats in de hoofdstad, en haalt er voldoening uit om optimale relaties te beheren. Ook ligt bij Jarl de focus op een excellente dienstverlening. Vanuit zijn kantoor aan de Waalstraat 15 in Amsterdam-Zuid gaat hij als aankoop- en verkoopmakelaar voor iQ Makelaars de markt bedienen. 

25 oktober 2019 Meer
Nieuw model geïntroduceerd voor onderbouwing waardering verhuurde woning

Er is een nieuw taxatiemodel gelanceerd voor de onderbouwing van de waardering van een woning in verhuurde staat. Dit model is de afgelopen maanden ontwikkeld door een vertegenwoordiging van brancheorganisaties, opleidingsinstituten en validatie-instituten. De reden hiervoor is dat de wens werd uitgesproken door geldverstrekkers om een extra onderbouwing te hebben in taxatierapporten wat betreft de marktwaarde van een huis dat verhuurd is. 

Financiering woning in verhuurde staat

Geldverstrekkers kunnen een 'buy-to-let' product aanbieden: hiermee wordt een woning gefinancierd die in verhuurde staat wordt opgeleverd. Daarom is de behoefte aan taxatierapporten met een marktwaarde van een huis in verhuurde staat toegenomen. Enerzijds kan dit gaan om de waardering van woningen die al verhuurd zijn, maar ook om woningen die later verhuurd zullen worden (na de transactie). 

Gebruik van het nieuwe taxatiemodel

Als makelaar of taxateur dient men alleen datgene te taxeren waarvoor hij zichzelf deskundig en capabel acht. Het gebruik van het nieuwe taxatiemodel is niet verplicht, maar de onderbouwing dient wel goed te zijn. Daarom kunnen makelaars en taxateurs gebruik maken van enkele voorbeeldproducten die voor de markt zijn ontwikkeld door een aantal betrokken partijen. Er worden ook trainingen aangeboden waarin het nieuwe model wordt uitgelegd en onderbouwd. Tijdens de Roadshow Marktwaarde Verhuurde Woning wordt uitleg gegeven over het huurrecht bij woonobjecten en de mogelijke berekeningswijze(n). Er zal ook aandacht zijn voor benodigde bijlagen en verdere juridische aspecten.

Inschrijven Roadshow

De roadshow wordt aangeboden door KPE Vastgoed in samenwerking met VastVastgoedPro en de Taxateursunie. Nog voor het einde van 2019 wordt de roadshow op 10 verschillende locaties aangeboden. Geïnteresseerde makelaars en taxateurs kunnen zich hiervoor aanmelden

25 oktober 2019 Meer
Woningmarkt al meer afgekoeld

Uit de cijfers van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) en Kadaster blijkt dat de prijzen van de koopwoningen altijd nog toenemen, echter het aantal transacties steeds sneller teruglopen.

In augustus dit jaar waren de koopwoningen nog 5,7 procent duurder dan in dezelfde periode in het afgelopen jaar. De laagste prijsstijging in bijna 3 jaar. De prijzen daalden flink na een piek in 2008. In 2013 werd het dieptepunt bereikt. Sindsdien is er weer sprake van een stijging. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008.

Het Kadaster maakte bekend dat het in augustus 19 583 verkochte woningen registreerde. Dat is ruim 6 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste acht maanden van 2019 zijn 140 559 woningen verkocht. Dat is ruim 3 procent minder dan in dezelfde periode van 2018.

Bron: Vastgoedmarkt

01 oktober 2019 Meer
Optimisme op huizenmarkt door lage rente

Voor het eerst sinds 2019 zijn huiseigenaren voorzichtig positief over de huizenmarkt. Het optimisme komt voornamelijk door de lage rente. Bijna drie kwart gaat ervan uit dat die voorlopig niet oploopt, blijkt uit de marktindicator van Vereniging Eigen Huis (VEH). 

Volgens de VEH komt de positiviteit voornamelijk voor bij mensen die al een huis hebben. Starters en huurders zijn nog wat pessimistischer. Met de vooruitzichten van een langer laag blijvende hypotheekrente, zal het optimisme ook stijgen. Afgelopen jaar dacht nog ruim de helft (55%) van de Nederlanders dat de hypotheekrente weer zou stijgen, dit is nu gedaald naar 28%. 

Bron: AmWeb.nl

01 oktober 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool