142 reviews   |   9.4 / 10.0

Nieuws

Expats krijgen hulp dankzij Expat Center

Expats die vanuit het buitenland naar Nederland komen, kunnen nu hulp krijgen vanuit het Expats Center in Wageningen.

De arbeidsmarkt is erg krap momenteel in Nederland. Bedrijven halen hierdoor nieuwe werknemers vanuit de gehele wereld, voornamelijk in specifieke branches zoals de ICT. Het Expats Center helpt expats om hier hun draai te vinden. Dit is de stichting die er (tegen betaling) voor zorgt dat werknemers een verblijfsvergunning krijgen en in Nederland aan de slag kunnen. Daarnaast brengt het center ook werknemers in contact met belangrijke partijen, zoals verzekeraars en huisvesters. 

Door het expat center wordt het voor expats gemakkelijker om hier hun draai te vinden. 

Bron: Gelderlander.nl

21 januari 2020 Meer
Economie blijft groeien, ook de bouw

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de Nederlandse Economie de afgelopen drie maanden blijft groeien. De groei bedroeg 0,4 procent in vergelijking met kwartaal ervoor. Dit is gelijk aan de eerste twee kwartalen van dit jaar.

De voornaamste reden van de groei is de consumentenuitgave en de investeringen van bedrijven. Ondanks de discussie en maatregelen over stikstof en PFAS, blijft de productie van de bouwbedrijven nog steeds hard stijgen. 

Veel bouwbedrijven kunnen sinds mei niet starten met nieuwe projecten omdat de vergunningverlening stilligt. Echter hadden bouwbedrijven het afgelopen kwartaal nog genoeg lopende projecten waarvoor in mei al vergunningen waren afgegeven die gewoon kunnen door gaan. 

Bron: NOS

03 januari 2020 Meer
iQ Makelaars wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2020!
19 december 2019 Meer
Grens voor NHG hypotheek omhoog per 1 januari

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie wordt per 1 januari 2020 verhoogd naar 310.000 euro. Dit meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen. Voor het eerst is nu de grens van 300.000 euro overschreden, de huidige grens ligt op 290.000 euro. De kostengrens is 6 procent hoger voor woningen met energiebesparende voorzieningen.

De NHG biedt een vangnet voor mensen in economisch ongunstige tijden, wanneer zij hun hypotheeklasten niet langer kunnen betalen. Omdat de huizenprijzen erg in de lift zitten wordt het maximale bedrag nu opgeschroefd. De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie is gekoppeld aan de gemiddelde koopsom van een aangekocht huis.

Bron: NWWI

05 december 2019 Meer
Succesvolle expats meeting in Amsterdam

Op donderdag 21 november kregen expats in Amsterdam de kans om van alles te weten te komen over de woningmarkt in onze hoofdstad. Jarl Brouwer, iQ Makelaar werkzaam in de regio Amsterdam, organiseerde een seminar waar het kopen van een huis centraal stond. Dit deed hij in samenwerking met de organisatie 'Expat Republic' en Martin Ten Hagen, hypotheekadviseur en financieel professional. 

Een huis kopen in Amsterdam kan erg lastig zijn, zeker met alle regels en procedures in Nederland. Daarom was deze knusse seminar erg geschikt voor expats die graag gepersonaliseerd advies wilden ontvangen en kennis willen opdoen van de woningmarkt. De avond was een groot succes en er zijn meerdere aankoop-klanten uit voort gekomen. 

 

22 november 2019 Meer
24 beste landen om te wonen voor Expats

Voor expats kan het lastig zijn om een land te vinden waarbij je je gelijk thuis voelt en werk kan vinden. 

Hiervoor is door het InterNations een onderzoek gestart waarbij ieder jaar mensen uit 187 landen en regio’s worden ondervraagd over verschillende aspecten over ver weg wonen. De aspecten die mee worden genomen zijn kosten voor levensonderhoud, kwaliteit van zorg en of je snel nieuwe contacten kan leggen.

Er zijn momenteel 20.000 expats gevraagd over de hele wereld over hun leven in een ander land. In ieder land zijn er minstens 40 mensen ondervraagd. 

Op nummer 1 staat Taiwan vanwege de levenskwaliteit, de betaalbaarheid, kwaliteit van de gezondheidzorg, de veiligheid en carrièremogelijkheden. Nederland is geëindigd op de 24steplek omdat het een populaire locatie is voor expats om te werken en rond te reizen.

Bron: Business Insider

14 november 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool