9.4 / 10 148 reviews 

Nieuws

Het iQ Makelaars beleid met het oog op het Corona-virus

Omdat woonruimte een primaire behoefte is zullen onze makelaars zo optimaal mogelijk voor u actief blijven tijdens de Corona-perikelen

Algemeenheid afspraken:

In persoonlijk contact hanteren wij een afstand van minimaal 1,5 meter. Ook begroeten wij u graag op een andere manier dan met het geven van een hand. Verder worden de voorzorgsmaatregelen zoals geadviseerd door het RIVM gehanteerd:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Enkel medewerkers van iQ Makelaars die zich 100% voelen zullen werkzaam zijn conform het advies van de RIVM. Indien u zichzelf niet 100% voelt willen wij u vragen om nu geen afspraak in te plannen waar u fysiek bij aanwezig bent. Telefonisch of per e-mail staan wij u uiteraard graag te woord.

Een woning verkopen

Om uw planning geen vertraging op te laten leveren blijven wij actief in advies omtrent waardebepalingen en verkoop zodat wij en u de nodige voorbereidingen kunnen treffen in het verkooptraject. 

Overweegt u uw woning te verkopen, dan komt een makelaar nog steeds bij u langs. Wij zullen immers de woning moeten zien om u een goed advies te kunnen geven. Wij kunnen een persoonlijk gesprek voeren en toch de benodigde afstand bewaren.

Bezichtigingen

Bezichtigingen doen wij met zo min mogelijk personen tegelijkertijd, liefst enkel de mogelijke kopers.

Indien u zich enigszins grieperig voelt vragen wij u om een fysieke bezichtiging af te zeggen.

Indien u wenst worden er ook video bezichtigingen gefaciliteerd middels Facetime, WhatsApp of Skype. U kunt erop vertrouwen dat de aanwezige iQ Makelaars medewerker u volledig en oprecht informeert over de “look & feel” van de woning.

Geplande leveringen

De afspraken bij de notaris zullen volgens de actuele situatie gewoon plaatsvinden. We verwachten hier geen wijzigingen in, anders zullen wij u berichten.

18 maart 2020 Meer
Voorlopig nog stilstand, vanaf 2022 weer sterke groei voor de woningmarkt

Volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zal naar verwachting de bouw dit en komend jaar nog niet groeien door de stikstofcrisis en PFAS. Vanaf 2022 kan de sector weer een sterke groei tegemoetzien. 

Naast de voorspelling van de EIB, heeft ABN Amro voorspelt dat dit jaar de bouwproductie zal krimpen met twee procent. Vanwege de daling van de vergunningen zal er minder gebouwd worden. De nieuwbouwproductie van woningen daalt in beide jaren met vijf procent.

Afgelopen jaar was er nog een sterke groei te zien van 4 procent ondanks de stikstof en PFAS. Vanaf 2022 zullen de stikstof maatregelen van het kabinet effect hebben, verwacht het EIB. Daardoor ontstaat er weer ruimte om meer te gaan bouwen. De opgelopen achterstand kan dan worden goedgemaakt. Het EIB voorziet dat in de periode 2022-2024 zo'n 70.000 nieuwe woningen zullen worden opgeleverd. Daarnaast profiteert de bouw van de extra investeringen in duurzaam bouwen.

Bron: NOS

21 februari 2020 Meer
Expats krijgen hulp dankzij Expat Center

Expats die vanuit het buitenland naar Nederland komen, kunnen nu hulp krijgen vanuit het Expats Center in Wageningen.

De arbeidsmarkt is erg krap momenteel in Nederland. Bedrijven halen hierdoor nieuwe werknemers vanuit de gehele wereld, voornamelijk in specifieke branches zoals de ICT. Het Expats Center helpt expats om hier hun draai te vinden. Dit is de stichting die er (tegen betaling) voor zorgt dat werknemers een verblijfsvergunning krijgen en in Nederland aan de slag kunnen. Daarnaast brengt het center ook werknemers in contact met belangrijke partijen, zoals verzekeraars en huisvesters. 

Door het expat center wordt het voor expats gemakkelijker om hier hun draai te vinden. 

Bron: Gelderlander.nl

21 januari 2020 Meer
Economie blijft groeien, ook de bouw

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat de Nederlandse Economie de afgelopen drie maanden blijft groeien. De groei bedroeg 0,4 procent in vergelijking met kwartaal ervoor. Dit is gelijk aan de eerste twee kwartalen van dit jaar.

De voornaamste reden van de groei is de consumentenuitgave en de investeringen van bedrijven. Ondanks de discussie en maatregelen over stikstof en PFAS, blijft de productie van de bouwbedrijven nog steeds hard stijgen. 

Veel bouwbedrijven kunnen sinds mei niet starten met nieuwe projecten omdat de vergunningverlening stilligt. Echter hadden bouwbedrijven het afgelopen kwartaal nog genoeg lopende projecten waarvoor in mei al vergunningen waren afgegeven die gewoon kunnen door gaan. 

Bron: NOS

03 januari 2020 Meer
iQ Makelaars wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2020!
19 december 2019 Meer
Grens voor NHG hypotheek omhoog per 1 januari

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie wordt per 1 januari 2020 verhoogd naar 310.000 euro. Dit meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen. Voor het eerst is nu de grens van 300.000 euro overschreden, de huidige grens ligt op 290.000 euro. De kostengrens is 6 procent hoger voor woningen met energiebesparende voorzieningen.

De NHG biedt een vangnet voor mensen in economisch ongunstige tijden, wanneer zij hun hypotheeklasten niet langer kunnen betalen. Omdat de huizenprijzen erg in de lift zitten wordt het maximale bedrag nu opgeschroefd. De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie is gekoppeld aan de gemiddelde koopsom van een aangekocht huis.

Bron: NWWI

05 december 2019 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool