Nieuws

Een nieuwe collega op het hoofdkantoor in Twente

Weer goed nieuws! iQ Makelaars heeft er een nieuwe versterking op het hoofdkantoor bij.

Martin Grave start als coach en adviseur voor de iQ franchisenemers, en gaat daarnaast aan de slag als makelaar/taxateur in de regio Twente. Toegenomen drukte in woningverkoop in Almelo en Enschede maken de groei lokaal in Twente nodig, en door zijn jarenlange ervaring kan hij nieuwe starters in de landelijke formule begeleiden en coachen. Zelf met de voeten in de klei blijven staan en daarnaast kennis overdragen, een mooie volgende stap in zijn carrière.

Als echte Tukker is Martin bekend in de omgeving. Hij heeft zijn makelaarsopleiding gevolgd in Enschede, en weet dan ook precies wat er in deze regio speelt. Dankzij zijn jarenlange ervaring als adviseur op gebied van makelaardij is Martin dé aangewezen persoon voor het ondersteunen en adviseren van onze franchisenemers. Hij beschikt over een flinke dosis kennis en ervaring, en brengt daarnaast een groot netwerk mee. We zijn dan ook erg blij met zijn komst en wensen hem veel succes!

Martin Grave - Makelaar/Taxateur bij iQ Makelaars
     06 11 92 98 67
     MartinG@iQMakelaars.nl
     Martin Grave

01 september 2021 Meer
Ondanks overspannen huizenmarkt toch historisch lage hypotheekrentes

Je kan al een behoorlijk lange tijd een woning kopen met een hele lage hypotheekrente. Zeker in de afgelopen maanden is er weinig beweging geweest in de rente. Volgens Hypotheekadviesgroep Van Bruggen zal het ook de komende weken rustig blijven op het gebied van hypotheekrente. Hoe kan dit?

 

In vergelijking met de marktrente is de hypotheekrente behoorlijk stabiel, meldt de hypotheekadviesgroep. Normaal gesproken volgt de hypotheekrente de kapitaalrente, maar dit jaar steeg de kapitaalmarktrente en daalde hij vervolgens weer. De hypotheekrente bleef in vergelijk stabiel laag. 

 

Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl is de oorzaak duidelijk. Het zou komen door de sterke concurrentie op de hypotheekmarkt. Geldverstrekkers durven hun rentetarieven niet te verhogen. Zij kiezen liever voor een lage marge om hun marktaandeel niet te verliezen. 

 

Haar verwachtingen is dat de rentes nog een aantal maanden stabiel zullen blijven maar daarna weer zullen stijgen. „Doordat de coronamaatregelen steeds verder versoepeld worden en mensen weer meer gaan uitgeven, blijft de inflatie stijgen. Dat zal er uiteindelijk toe leiden dat de kapitaalmarktrentes verder stijgen en hypotheekverstrekkers hun tarieven wel moeten verhogen, om nog voldoende te verdienen aan hun hypotheken.”

 

Bron: Dagblad van het Noorden

9 augustus 2021

20 augustus 2021 Meer
iQ Makelaars Midden Twente opent haar deuren!

Eric Holterman is de nieuwe franchisenemer van iQ Makelaars!

Eric zal verantwoordelijk zijn voor de regio Midden Twente. Hij stelt zich graag aan je voor:

Mijn naam is Eric Holterman, geboren in Hengelo, opgegroeid in Delden en momenteel woonachtig in Bentelo.

Uit bovenstaand blijkt het al: een echte Tukker en daar ben ik best trots op!

Al sinds 1989 ben ik als zelfstandig ondernemer bezig met alles rondom wonen. 
Ik ben ik van mening dat de juiste makelaar zijn geld dubbel en dwars waard is. De optimale prijs is mijns inziens afhankelijk van veel factoren. Pas als de verkoper en de koper er uiteindelijk een goed gevoel aan overhouden heeft de makelaar zijn werk goed gedaan. Dit gedachtegoed adem ik niet alleen, maar ook de formule iQ Makelaars. Dit is met recht 'the perfect fit'!  

Mag ik je/jullie woning taxeren? Dit is altijd geheel vrijblijvend en zonder kosten. Bel me! Of laat mij je terugbellen :)
Ook als je al een makelaarsofferte hebt; schroom niet. Ik kijk graag met je mee en bied een passende second opinion.

Ik ga graag voor je aan de slag!

De specialist rondom wonen,
Eric Holterman - iQ Makelaars Midden Twente
Telefoonnummer:
074 - 700 21 87
06 - 155 847 35 
Mail: EricH@iQMakelaars.nl
Vestigingspagina: iQ Makelaars Midden Twente

12 augustus 2021 Meer
Nieuwe iQ Makelaar gestart in Amersfoort!

iQ Makelaars breidt zich verder uit: Robert van den Berg start per 5 juli als franchisenemer bij iQ Makelaars Amersfoort!

Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Robert van den Berg, en ik ben jouw iQ Makelaar in Amersfoort en omgeving. Vijf jaar geleden verhuisde ik van Noord-Holland naar de prachtige ‘Keistad’. De beste beslissing ooit. Amersfoort is voor mij de mooiste plek van Nederland om te wonen, te werken en te recreëren. Samen met mijn vrouw en kinderen geniet ik van de prachtige natuur, mooie fietsroutes, de vele festivals en musea. Het is een stad met alle gemakken en bovendien is het zo groen en gemoedelijk dat het meteen voelt als thuiskomen. Door de centrale ligging in Nederland is het bovendien een perfecte uitvalsbasis. 

Als iQ Makelaar bepaal ik graag samen met jou de perfecte strategie om jouw huidige huis optimaal te verkopen en/of een nieuw droomhuis aan te kopen. Met ruim dertig jaar werkervaring en kennis help ik graag bij belangrijke beslissingen, onderhandelingen en een soepele overdracht. Zo doorlopen we zorgeloos heel het proces van verkoop tot oplevering.

Met het landelijke dekking van iQ Makelaars, moderne marketingtechnieken en mijn eigen grote sociale netwerk in en om Amersfoort zet ik jouw wensen om naar gewenste resultaten. Mijn deur staat altijd open, graag tot snel!

Hartelijke groet,

Robert van den Berg – iQ Makelaars Amersfoort
Telefoon:  033-209 19 91 / 06 53 128 406
Mail: RobertVdB@iQMakelaars.nl
Linkedin: Robert van den Berg
Vestigingspagina: iQ Makelaars Amersfoort

12 juli 2021 Meer
Torenhoge prijzen niet alleen door woningtekort

De huizenprijzen reizen de pan uit en stijgen al acht jaar lang ongestoord. Over het algemeen wordt dit verweten aan een tekort aan woningen. Het is ook wel zo dat wanneer er veel vraag is en weinig aanbod, het huis naar de hoogste bieder gaat. Echter geven economen niet alleen de schuld aan het tekort maar vooral aan de financiële oorzaken achter de stijging van de prijzen.

 

Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, zou de oorzaak van de torenhoge huizenprijzen het huizentekort zijn, hoewel dat zie je niet terug. Hij geeft aan dat de woning tekort nu niet historisch hoog is. De prijzen stijgen door de hoge vermogens en de lage rentes waardoor mensen meer kunnen betalen voor een woning. Het vermogen van Nederlanders is nog nooit zo groot geweest, aldus Hein van Mulligen.

 

De stijging komt mede door de huizenprijzen. Een woning is vaak een groot onderdeel van het vermogen van Nederlanders. Vooral 65-plussers hebben een hypotheek al grotendeels afgelost. 

 

Bron: NOS

6 juni 2021

11 juni 2021 Meer
Jens Pleijte is iQ Makelaar in Haarlemmermeer

iQ Makelaars verwelkomt een nieuwe partner!

Per 20 mei heeft iQ Makelaars er een nieuwe versterking bij: Jens Pleijte is jouw makelaar voor de gemeente Haarlemmermeer en omgeving! We stellen je graag voor aan onze nieuwe partner.

Jens heeft inmiddels 20 jaar ervaring in vastgoed opgedaan. Met zijn lokale kennis van de gemeente Haarlemmermeer en randgemeenten helpt hij je graag bij het kopen of verkopen van jouw huis!

iQ Makelaars Haarlemmermeer onderscheidt zich door de no-nonsens 24/7 mentaliteit. Hierdoor krijg je snel antwoord op je vragen, en ben je altijd verzekerd van transparante en onderbouwde informatievoorziening. Jouw belangen staan centraal.

Wees welkom bij iQ Makelaars Haarlemmermeer!

Jens Pleijte – iQ Makelaars Haarlemmermeer

Wateringweg 127
2031 EG Haarlem

Mail: JensP@iQMakelaars.nl

Telefoonnummer: 023 - 21 23 200

01 juni 2021 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief