Nieuws

Torenhoge prijzen niet alleen door woningtekort

De huizenprijzen reizen de pan uit en stijgen al acht jaar lang ongestoord. Over het algemeen wordt dit verweten aan een tekort aan woningen. Het is ook wel zo dat wanneer er veel vraag is en weinig aanbod, het huis naar de hoogste bieder gaat. Echter geven economen niet alleen de schuld aan het tekort maar vooral aan de financiële oorzaken achter de stijging van de prijzen.

 

Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS, zou de oorzaak van de torenhoge huizenprijzen het huizentekort zijn, hoewel dat zie je niet terug. Hij geeft aan dat de woning tekort nu niet historisch hoog is. De prijzen stijgen door de hoge vermogens en de lage rentes waardoor mensen meer kunnen betalen voor een woning. Het vermogen van Nederlanders is nog nooit zo groot geweest, aldus Hein van Mulligen.

 

De stijging komt mede door de huizenprijzen. Een woning is vaak een groot onderdeel van het vermogen van Nederlanders. Vooral 65-plussers hebben een hypotheek al grotendeels afgelost. 

 

Bron: NOS

6 juni 2021

11 juni 2021 Meer
Jens Pleijte start als iQ Makelaar in Haarlemmermeer

iQ Makelaars verwelkomt een nieuwe partner!

Per 20 mei heeft iQ Makelaars er een nieuwe versterking bij: Jens Pleijte is jouw makelaar voor de gemeente Haarlemmermeer en omgeving! We stellen je graag voor aan onze nieuwe partner.

Jens heeft inmiddels 20 jaar ervaring in vastgoed opgedaan. Met zijn lokale kennis van de gemeente Haarlemmermeer en randgemeenten helpt hij je graag bij het kopen of verkopen van jouw huis!

iQ Makelaars Haarlemmermeer onderscheidt zich door de no-nonsens 24/7 mentaliteit. Hierdoor krijg je snel antwoord op je vragen, en ben je altijd verzekerd van transparante en onderbouwde informatievoorziening. Jouw belangen staan centraal.

Wees welkom bij iQ Makelaars Haarlemmermeer!

Jens Pleijte – iQ Makelaars Haarlemmermeer

Wateringweg 127
2031 EG Haarlem

Mail: JensP@iQMakelaars.nl

Telefoonnummer: 023 - 21 23 200

01 juni 2021 Meer
iQ Makelaars regio Hoogeveen wordt officiële vestiging

Mooie ontwikkelingen voor iQ Makelaars Hoogeveen!

Onno Tijdeman is sinds 2019 via de partnerformule van iQ Makelaars eigenaar van iQ Makelaars Hoogeveen & de Wolden. Na 2 succesvolle jaren is nu na goed overleg besloten dat het tijd is voor de volgende stap: deze regio gaat verder als een officiële vestiging van iQ Makelaars Hoogeveen!

Onno onderscheidt zich als geboren Hoogevener in de regio door ervaring, zijn persoonlijke aanpak, korte lijnen met (ver)kopers en door zijn goede bereikbaarheid.

Wij wensen Onno alle geluk en succes met deze mooie nieuwe uitdaging! 

Vestigingspagina: iQ Makelaars Hoogeveen

 

25 mei 2021 Meer
Grote belangstelling voor nieuwbouwwoningen

De belangstelling voor nieuwbouwwoningen is gigantisch gegroeid. De belangstellende in de projecten die verkoop gaan zijn vaak vele malen groter dan het aantal beschikbare woningen in een nieuwe wijk. 

 

De prijzen van woningen blijven stijgen en overbieden is tegenwoordig heel normaal. Het voordeel van de nieuwbouwwoningen is dat er meestal niet wordt overboden maar dat de ‘normale’ prijs betaald wordt. Voor starters of mensen met een wat kleiner budget is dat een aantrekkelijk idee. 

 

Om een nieuwbouwwoning te kunnen bemachtigen moet je wel ingeloot worden. En de kans is erg klein, want de interesse is vele male groter dan het aantal beschikbare woningen. 

 

Je zou denken dat de belangstelling in de Randstad voor nieuwbouwwoningen gigantisch groot is maar niets is minder waar. Juist buiten de Randstad is de belangstelling flink gestegen. Voornamelijk door de krapte op de woningmarkt is de vraag groter dan het aanbod.  

 

Afgelopen kwartaal spande de kroon, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Er kwamen zo'n 6.900 nieuwbouwwoningen op de markt, het laagste aantal in vijf jaar tijd.

 

Volgens NVM-voorzitter Onno Hoes gaat het op korte termijn niet veel veranderen. Huizenzoekers moeten veel geduld hebben of hun wensenlijst kunnen aanpassen. 

 

Bron: RTL Nieuws

29 april 2021

12 mei 2021 Meer
iQ Makelaars & 123Wonen komend seizoen sponsor FC Twente!

Een toffe samenwerking met FC Twente!

Voor het volgende seizoen gaan iQ Makelaars en 123Wonen een mooie samenwerking aan met FC Twente! We zijn ontzettend trots op het sluiten van deze overeenkomst.

Komend seizoen zullen we bij bijna elke thuiswedstrijd van FC Twente te zien zijn en prijken onze logo’s op de LED-boarding. De club heeft uiteraard veel exposure, en daarom zien we dit als een mooie stap in het vergroten van de naamsbekendheid van iQ Makelaars en 123Wonen in Nederland.

We zijn blij dat we op deze manier ook betrokken kunnen zijn en onze bijdrage kunnen leveren aan 'local hero' FC Twente!

22 april 2021 Meer
Nieuwe franchisenemer iQ Makelaars Almere

Ook in Almere een nieuwe franchisenemer!

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Michael van Riemsdijk jouw enthousiaste makelaar!

Graag zet ik samen met jou je woning in alle facetten perfect ‘in the picture’!
Dit zie ik als mijn absolute onderscheidende vermogen. Namelijk, door mijn achtergrond in de inrichting (o.a. in kantoren en restaurants) adviseer ik je bij het stylen en verkoopklaar maken van je woning. Hierdoor kan de fotograaf de beste foto’s maken en bereiken we het beste resultaat op Funda en Social Media. De juiste fotografie helpt bij het aantal bezichtiging aanvragen, meer interesse leidt in veel gevallen tot meerdere biedingen. Jij kiest de best mogelijke deal, met iQ Makelaars Almere heb je zekerheid op de beste prijs voor jouw woning op dát moment! 

Makelen is verbinden en dat doe ik graag.
Ik neem altijd ruim de tijd voor een persoonlijk aankoop-of verkooptraject, ook bezichtigingen stoppen bij mij niet na 2 middagen. En wil je even bellen of bezichtigen na 18.00 uur of een appje sturen op zaterdag, twijfel dan niet! Alle randvoorwaarden moeten kloppen vind ik, verbinden is dus ook flexibiliteit. 

Aankoop of verkoop? Ik beloof je een zeer scherpe courtage.

Zullen we samen een kop koffie drinken?

Michael van Riemsdijk
michaelvr@iqmakelaars.nl

Check hier mijn LinkedIn pagina

Check hier mijn vestigingspagina 

01 april 2021 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief