Een gratis energieadvies bij een aankoop en een gratis energielabel (t.w.v. €350,-) bij verkoop van een woning! 

Vraag een gratis energielabel nu aan

 

 

Huis verkopen met een gratis energielabel 

Voor starters is momenteel kopen nog steeds goedkoper dan huren, ondanks de veranderende woningmarkt en de stijgende hypotheekrente. Daarnaast is tegenwoordig verduurzamen steeds populairder. iQ Makelaars kan als gediplomeerd energieadviseur saamen met jou ervoor zorgen dat jij energiezuinig kan wonen. Om dit te stimuleren en bij te dragen aan het milieu bieden wij heel 2023 een gratis energieadvies bij een aankoop en een gratis energielabel (t.w.v. €350,-) bij verkoop van een woning

Dus wil je jouw huis verkopen en heb je een energielabel nodig? iQ Makelaars helpt je graag bij het vaststellen van jouw energielabel. Bij een energielabel wordt er gekeken naar het energieverbruik van de woning en worden de prestaties ervan volgens een standaard methode geëvalueerd. Bij een energielabel wordt de energiezuinigheid van jouw huis aangeven op een schaal van A tot G, waarbij A het meest efficiënt is en G het minst efficiënt. Bij een energielabel worden er ook aanbevelingen gegeven om het energielabel te verbeteren.

Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen 

Een gratis energieadvies bij een aankoop en een gratis energielabel (t.w.v. €350,-) bij verkoop van een woning! 

Vraag jouw energielabel aan

Het opstellen van een energielabel

Het opstellen van een energielabel omvat meestal een inspectie van de muren, het dak en ramen van het gebouw. Daarnaast wordt er gekeken naar alle verwarmings- en koelsystemen, verlichting en apparaten. De energieadviseur van iQ Makelaars zal ook rekening houden met het type brandstof dat wordt gebruikt voor verwarming en warm water en de eventuele aanwezige energieverbruikende apparatuur zoals zonnepanelen, warmtepompen, enzovoort.

Je kunt een gekwalificeerde beoordelaar van iQ Makelaars inhuren om een energielabel vast te laten stellen. Deze beoordelaar is gecertificeerd EPA-adviseur. Deze adviseur heeft de nodige kwalificaties om de beoordeling uit te kunnen voeren. Het proces kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van het pand en het aantal systemen en apparaten dat moet worden beoordeeld.

Energielabel aanvragen

 

 Energielabel aanvragen

Een energielabel is soms verplicht

Zodra de beoordeling is voltooid, zal de EPA-adviseur jou het energielabel voor jouw woning geven. Dit energielabel is 10 jaar geldig. Daarnaast moet je altijd een kopie van het label verstrekken aan de lokale autoriteiten en aan potentiële kopers of huurders als het huis wordt verkocht of verhuurd.

Het is belangrijk op te merken dat het energielabel in de meeste landen van de Europese Unie wettelijk verplicht is, het is vereist bij verkoop of verhuur van de woning. Er kunnen boetes volgen als het label niet beschikbaar is op het moment van verkoop of verhuur.

Energielabel aanvragen

Vraag nu jouw energielabel aan bij iQ Makelaars. 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer weten over het energielabel bij kopen van een huis?

Neem contact op met iQ Makelaars