Prinsjesdag: 1 miljard voor snellere woningbouw

minder dan 1 min..

Terug

Het kabinet trekt eenmalig 1 miljard euro uit als stimulans voor de woningbouw. Dit werd bekend gemaakt in de Prinsjesdagstukken van 2021.

De komende 10 jaar zal er jaarlijks 100 miljoen euro vrijkomen voor de bouw van extra woningen. Dit kan uiteraard goed gebruikt worden, want in de huidige krappe markt blijft het voor veel mensen zeer lastig om een woning te vinden. Volgens de Overheid zijn er tot 2030 zo'n 900.000 nieuwbouwwoningen nodig.

In 2019 werd al een pot met de naam Woningbouwimpuls aangemaakt, waar 1 miljard euro in is gestopt. Het doel van dit geld was om gemeenten te ondersteunen in het bouwen van huizen, met name sociale huurwoningen, die financieel niet rendabel waren. Dit plan bleek populair te zijn, want de pot is inmiddels leeg.

De nieuwe investering van 1 miljard is een vergelijkbare variant op de inmiddels lege Woningbouwimpuls. Naast de investering kondigt het kabinet ook een nieuwe subsidieregeling aan voor woonruimten voor kwetsbare doelgroepen. Bovendien komt er subsidie voor verduurzaming van woningen en gebouwen.

Meer details over de Prinsjesdagstukken en de woningmarkt vind je hier.

Publicatiedatum 22/09/2021