Online biedlogboek: meer inzicht in biedingen

1 min. lezen

Terug

Makelaars aangesloten bij branche- en beroepsorganisaties NVM, VBO en Vastgoedpro werken sinds juli met een online biedlogboek. In dit logboek kunnen alle bieders achteraf bekijken hoe het biedproces verlopen is. Hiermee hopen de organisaties een eerlijker en transparanter proces te garanderen.

In het biedlogboek is te lezen wanneer en hoeveel er op de woning is geboden, en daarnaast staan er gegevens in over eventuele voorbehouden bij het bod dat gedaan is. Om privacy redenen worden de namen van bieders niet bekend gemaakt. Makelaars kunnen het biedlogboek op aanvraag beschikbaar maken voor bieders op de woning, zodra de koop rond is en de bedenktermijn verstreken is.

Het introduceren van het biedlogboek is onderdeel van een groter Overheidsplan ter verbetering van het koopproces. Naast de invoering van het logboek zullen er ook andere maatregelen getroffen worden, zoals het instellen van een meldpunt voor klachten en het verbeteren van de gedragscodes van NVM, VBO en Vastgoedpro. 

Het aankopen van een woning is een belangrijke stap, waar veel bij komt kijken. Hoe bepaal je de juiste onderhandelingsstrategie, en is het nog nodig om over te bieden? Om ervoor te zorgen dat je nooit te veel betaalt of te veel risico loopt, kun je altijd de hulp in schakelen van een aankoopmakelaar. iQ Makelaars helpt je graag bij de aankoop van een woning! Al onze makelaars door heel het land zijn aangesloten bij VBO of Vastgoedpro, waardoor je verzekerd bent van een eerlijk en transparant aankoopproces. Neem gerust contact met ons op, en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.

Publicatiedatum 09/08/2022