Moet ik nog overbieden? 

1 min. lezen

Terug

De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een oververhitte woningmarkt. Huizen werden ver boven de vraagprijs verkocht, en hierdoor leek het voor veel mensen bijna onmogelijk om een koopwoning te bemachtigen. Maar het afgelopen kwartaal lijkt er sprake te zijn van enige stagnatie op de huizenmarkt. Welke gevolgen heeft dit voor woningzoekenden, en is het nog nodig om over te bieden?

Het woningaanbod is de afgelopen tijd gestegen, en daarnaast wordt er minder overgeboden. Waar je in januari nog gemiddeld 434.886 euro betaalde voor een koopwoning, lag dat bedrag volgens het CBS in juni op 428.932 euro. Ondanks deze afkoeling van de markt is het nog te vroeg om te spreken van een kantelpunt. Doordat de hypotheekrente de afgelopen tijd behoorlijk is gestegen, hebben mensen minder ruimte om flink over te bieden. De stijging van de hypotheekrente is inmiddels echter weer gaan liggen, en er is zelfs sprake van een lichte daling. 

Is het nu nog nodig om over te bieden? Dat is lastig te zeggen. Het hangt niet alleen af van de situatie op de woningmarkt, maar ook van jouw persoonlijke situatie en wensen. Om ervoor te zorgen dat je bij het kopen van een woning nooit te veel risico neemt is het verstandig om de hulp in te schakelen van een aankoopmakelaar. iQ Makelaars is een aankoopmakelaar met jaren ervaring op de woningmarkt, die je graag ondersteunt tijdens het aankoopproces. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden en wensen, en zo bepalen we de juiste aankoopstrategie. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor jouw droomwoning!

Publicatiedatum 09/08/2022