Huurprijzen mogen met 2,4 procent omhoog in het nieuwe jaar

minder dan 1 min..

Terug

Minister Kajsa Ollongren (Wonen) heeft eerder gemeld in een brief aan de tweede kamer dat de huurprijzen van woningen in de sociale en vrije sector omhoog mogen. Per 1 juli 2021 mag de huurprijs stijgen met 2,4 procent. Bewoners met een middeninkomen of hoger die in de sociale huurwoningen wonen, kunnen een verhoging van maximaal 5,4 procent krijgen. 

 

Het wetsvoorstel moet nog worden aangenomen maar dit zou voor het eerst zijn dat er een maximale huurverhoging in de vrije sector gaat gelden. De minister van Wonen werkt sinds afgelopen voorjaar aan een wet met een maximum. Zo voorkom je dat verhuurders jaarlijks een huurverhoging van 5 tot 6 procent doorvoeren.

De wet zal alleen gelden voor mensen die nu al in een huurwoning wonen. Bij een verhuizing mag een nieuwe huurprijs worden vastgesteld. Verhuurders van sociale huurwoningen mogen de prijzen met maximaal 5,4 procent verhogen als de huurder of huurders een inkomen van minstens 44.655 euro per jaar hebben. AOW-gerechtigden en huishoudens van vier of meer personen zijn daarvan uitgezonderd.

 

Bron: NU.nl

Publicatiedatum 24/03/2021

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool