Je woning meer waard maken? Zó doe je dat!

iQ Makelaars

Je woning verbouwen kan verschillende redenen hebben. Naast het verhogen van je eigen comfort en woonplezier, kunnen verbouwingen ook gunstig zijn in aanloop naar de verkoop. Wil jij meerwaarde van je woning creëren? iQ Makelaars geeft je een aantal tips om jouw woning meer waard te maken.

Verduurzaming

Tegenwoordig zijn duurzame woning steeds meer in trek bij woningzoekenden, en het loont zich dus ook om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Populaire oplossing hiervoor zijn bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie en het installeren van een warmtepomp. Door deze maatregelen wordt de woning niet alleen meer waard, ook verhoog je je wooncomfort én verlaag je je energierekening!

Uitbouwen van de woning

Ook het vergroten van het woonoppervlak zorgt voor een waardestijging van de woning. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een uitbouw of serre, maar ook middels het verbouwen van de zolder. Overweeg bijvoorbeeld eens het plaatsen van een dakkapel op een schuin dak! Wanneer de verbouwing een extra slaap- of werkkamer oplevert, is de waardestijging van de woning extra groot. Let er wel op dat je de juiste vergunningen hebt voordat je aan een verbouwing begint.

Klein onderhouds- en reparatiewerkzaamheden

Je woning meer waard maken kan ook met kleine aanpassingen. Door achterstallig onderhoud aan te pakken zorg je al snel voor een betere eerste indruk voor potentiële kopers. Kleine aanpassingen, zoals een vers likje verf, het vervangen van een lekkende kraan of het verzorgen van de tuin, kunnen al snel de waarde van je woning verhogen. Zijn bepaalde ruimtes in de woning, zoals de keuken of badkamer, erg verouderd, dan kan het zich lonen om hier een grotere verbouwing aan te geven. Hoe minder er aan de woning hoeft te gebeuren, hoe meer woningzoekenden bereid zijn ervoor te betalen!

iQ Makelaars: de makelaar die met je meedenkt!

Wil jij jouw woning te verkopen, en overweeg je maatregelen te treffen om deze meer waard te maken? Laat iQ Makelaars je dan helpen. Wij adviseren je graag over alle zaken die bij de verkoop komen kijken, en doen er alles aan om het maximale uit de verkoop te halen. Doordat we op basis van No Cure No Pay werken, betaal jij bovendien pas zodra de woning succesvol verkocht is! Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Deel dit artikel
   2 min. lezen      05 augustus 2022