Kosten aankoopmakelaar

Ben je benieuwd naar de kosten van een aankoopmakelaar? Wanneer je van plan bent om een aankoopmakelaar in te schakelen is het goed om van tevoren een indicatie van de kosten te hebben. Er bestaan soms grote verschillen in de kosten van een aankoopmakelaar. iQ Makelaars zet graag op een rij welke kosten je kunt verwachten.

Aankoopmakelaar inschakelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inschakelen van een aankoopmakelaar. Deze heeft veel kennis en ervaring met onderhandelen, en helpt bij het vinden van het juiste huis. Een aankoopmakelaar ziet dingen die je zelf niet ziet, blijft altijd zakelijk en neemt de administratieve zaken van je over. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan dus, ondanks de verbonden kosten, zeer veel voordeel opleveren.

Wat gaat het kosten?

Een aankoopmakelaar rekent courtagekosten. Meestal worden deze kosten na aankoop van een woning bij de notaris voldaan. De prijs is vaak gebaseerd op het resultaat van de onderhandelingen; er wordt dan een percentage berekend van het bedrag dat de makelaar van de vraagprijs af heeft weten te krijgen. Soms rekenen aankoopmakelaars een vast tarief voor het verlenen van hun diensten. Zo weet je al op voorbaat wat de hulp van een aankoopmakelaar gaat kosten.


Contact

We hopen dat je een beter idee hebt gekregen van de kosten van een aankoopmakelaar. Denk je er over om hulp in te schakelen bij de aankoop van een woning? iQ Makelaars helpt je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door het formulier in te vullen.