De 10-Weken-Check van 123Wonen

Jouw woning is verhuurd, gefeliciteerd! Wil je zeker weten dat er niks meer mis kan gaan? Maak dan gebruik van de 10-Weken-Check van 123Wonen!

De 10-Weken-Check van 123Wonen geeft je de mogelijkheid om tussentijds de gedragingen en kwaliteit van jouw huurder controleren. Let op: het is niet toegestaan om als verhuurder de verhuurde woning zonder toestemming van de huurder te betreden.

Wanneer je als verhuurder gebruik wilt maken van tussentijdse inspectiemogelijkheden, dan dien je dit voorafgaand aan het afsluiten van de huurovereenkomst bij ons aan te geven. Zo kan 123Wonen bepaalde bijzondere bepalingen opnemen in de huurovereenkomst met betrekking tot deze tussentijdse controles.

Waarom een 10-Weken-Check?

Wanneer er problemen zijn met de verhuur, wordt dit vaak al na de eerste weken duidelijk. Dit kan bijvoorbeeld gaan over huurders die slecht omgaan met de woning, of zelfs gevallen waarbij de woning gebruikt wordt om hennep te kweken.

Steeds vaker werd er gevraagd naar de mogelijkheid om tussentijdse inspecties uit te voeren bij verhuurde woningen, en daarom besloot 123Wonen de 10-Weken-Check in te stellen. De 10-Weken-Check is enerzijds bedoeld als preventief ‘afschrikmiddel’ en anderzijds bedoeld als reactief controlemiddel om de verhuurde woning tussentijds te kunnen inspecteren. Op deze wijze kun je jouw bezit zo goed mogelijk beschermen.

10-Weken-Check Standaard

De standaard 10-Weken-Check van 123Wonen bestaat uit het periodiek inspecteren van de verhuurde woning. Hierbij wordt een korte visuele inspectie van de woning gedaan, waarna de bevindingen in een verslag aan jou worden doorgestuurd. Ook wordt tijdens deze inspectie gecontroleerd of de Gas, Water en Elektra ook op de naam van de huurder zijn gezet.

10-Weken-Check Uitgebreid

Naast de standaard check heeft 123Wonen ook een uitgebreide 10-Weken-Check. De verhuurde woning wordt hiermee uitgebreider periodiek geïnspecteerd. De werkzaamheden bestaan uit een visuele inspectie waarbij ook foto’s worden gemaakt. Ook deze bevindingen ontvang jij samen met de foto’s in een duidelijk verslag. Tevens wordt tijdens deze inspectie aan de huurder gevraagd om aan te tonen dat de aansluitingen van Gas, Water en Elektra op diens naam zijn gezet.

Heb je interesse in de 10-Weken-Check om jouw bezit nog beter te beschermen? Neem dan snel contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van 123Wonen.