iQ Makelaars Enschede

Makelaar Enschede | iQ Makelaars Enschede

Uw woning verkopen in Enschede? Op zoek naar een makelaar Enschede? iQ Makelaars Enschede kan u hierbij helpen. Door onze jarenlange ervaring en expertise van de woningmarkt kunnen wij u altijd voorzien van een goed advies. Ook bespreken wij met u de juiste verkoopstrategie. Door middel van de juiste doelgroep bepaling wordt uw woning snel verkocht.

iQ Makelaars werkt altijd op basis van echte “No Cure, No Pay”. Wij beginnen daarom pas aan een verkoopopdracht als wij er vertrouwen in hebben dat wij uw woning daadwerkelijk kunnen verkopen. Steeds meer mensen weten ons te vinden als dé makelaar Enschede.

U krijgt bij ons altijd een eerlijk advies. In tegenstelling tot andere makelaars rekenen wij geen intrekkingskosten of kosten voor beëindiging, dus ook wij zijn gebaat bij een reële vraagprijs. Wij zijn ook niet voor niets dé makelaar Enschede en omstreken.

Makelaar Enschede

Vastgoedpro | Makelaar Enschede

iQ Makelaars Enschede is aangesloten bij beroepsorganisatie Vastgoedpro. Dit zorgt ervoor dat wij een directe koppeling met Funda hebben zodat wij uw woning prominent kunnen presenteren. Voor onze aansluiting dienen wij ons kennisniveau op peil te houden door jaarlijkse educatie van het SVM NIVO en registratie als (K)RMT.

De verkoop | Makelaar Enschede

Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van woningen in en rondom Enschede. Veel verkopers zijn u al voor gegaan en hebben gebruik gemaakt van de uitgebreide service die onze verkoopmakelaar in Enschede biedt. Naast een scherpe courtage biedt iQ Makelaars een uitgebreid presentatiepakket. Onze bedragen en percentages zijn altijd inclusief BTW; u wilt immers weten waar u als consument aan toe bent.

De foto’s worden gemaakt door een professionele fotograaf, er is een goede publicatie op Funda, plattegronden worden vervaardigd en er wordt zowel een fysieke als digitale brochure gemaakt en gedrukt. De digitale brochure wordt door de verkoopmakelaar online gebruikt bij de bevestiging van afspraken of de publicatie op Funda. De fysieke brochure wordt gebruikt om aspirant kopers mee te geven na een bezichtiging of voor de verkoper om de woning bij familie en vrienden onder de aandacht te brengen.

Wilt u een voorbeeld brochure ontvangen? Neem dan contact met ons op door een email te sturen naar Enschede@iQMakelaars.nl of te bellen op telefoonnummer 053 – 760 15 00.

Makelaar Enschede        Makelaar Enschede            logo online marketing

 

Meer informatie?

Zoekt u een verkoopmakelaar in Enschede? Wilt u uw woning in Enschede verkopen? Neem dan contact op met iQ Makelaars Enschede voor een geheel vrijblijvende waardepaling. Ook kunt u een email sturen naar Enschede@iQMakelaars.nl of bellen met 053 – 760 15 00. Wij adviseren u over de beste verkoopstrategie, de te hanteren vraagprijs en begeleiden u van a tot z.

 


De historie van Enschede

In de zestiger jaren van de 20e eeuw is de textielindustrie volledig teloor gegaan, ten koste van circa 30.000 arbeidsplaatsen. De meeste van de grote fabriekscomplexen zijn in de jaren 70 en 80 gesloopt. Enkele zijn gerenoveerd en kregen een nieuwe bestemming.

enschede logo

Zo werden in de voormalige fabrieken van Jannink en van Van Heek woningen gerealiseerd. Daarnaast werd een deel van het Jannink-complex tot museum omgebouwd. Enschede ontwikkelde zich tot dienstenstad. Op 14 september 1964 opende de nieuwe Technische Hogeschool Twente (later Universiteit Twente) haar deuren. Het hoger beroepsonderwijs in Twente is in Enschede geconcentreerd met Saxion en ARTEZ hogeschool voor de kunsten. Ook is er een aantal belangrijke zorginstellingen gevestigd, onder meer het Medisch Spectrum Twente (MST) en revalidatiecentrum Het Roessingh.

De grootste werkgevers van Enschede zijn de hiervoor genoemde Universiteit Twente en Medisch Spectrum Twente. Apollo Vredestein, Grolsch en Menzis zijn de grootste private werkgevers. De binnenstad werd vanaf de jaren 80 gerevitaliseerd door de aanleg van een autovrij stadserf en het invullen van vrijgekomen industrieterreinen met woningen, winkelcentra en kantoren.

 

Wetenswaardigheden over Enschede | Enschede leeft!


Uitgaansleven

logo stad van nuEnschede heeft zoals veel studentensteden een levendig uitgaansleven. Met name op de Oude Markt en in de zijstraten zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden waaronder het monumentale pand de Pakkerij waar de Enschedese studentenverenigingen te vinden zijn. Regelmatig vinden op de Oude Markt evenementen plaats, zoals beachvolleybal, de Proefeet, International Jazzfestival Enschede en Grolsch Summer Sounds. Er zijn ook enkele poppodia, zoals Atak, Jazzpodium de ‘Tor’ en Cafe Rocks aan de Hofstraat met het kleinste podium van Twente, en het NiXenMeeR aan de Everhardt van der Marckstraat. Voor LGBT’ers is er het uitgaanscentrum ’t Bölke, dat een discotheek, een café en een sauna omvat.

Tevens worden er meerdere festivals jaarlijks georganiseerd. Zo heeft de stad een eigen popfestival, Geuzenpop, dat gehouden wordt op recreatieterrein het Rutbeek, 6 km van het stadscentrum, een meerdaags multimediaal kunstfestival GOGBOT in het centrum van Enschede. Ieder jaar rond Pinksteren vindt er op het Rutbeek Freshtival plaats met verschillende soorten dance muziek. Op 6 augustus 2016 vond er op voormalig vliegbasis Twente de allereerste editie van hardcore/hardstyle festival AIRFORCE plaats. Deze zal jaarlijks terugkeren.

Sport
De Marathon van Enschede is een jaarlijks terugkerende manifestatie

Enschede kent de op een na oudste marathon van Europa, en de oudste marathon van Nederland: de Marathon van Enschede. Deze wordt jaarlijks gelopen sinds 1947. Sinds 2010 is er een nieuw parcours. Jaarlijks is Enschede daarnaast de finishplaats van de Batavierenrace. De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop met achteraf het grootste studentenfeest van de Benelux. De race loopt van Nijmegen naar Enschede. Jaarlijks doen er meer dan 8.000 studenten uit heel Nederland mee aan dit evenement.

In Enschede was als eerste een voetbalwedstrijd in Nederland te zien. En kent daarnaast ook de oudste voetbalclub van Nederland EFC PW 1885 die is opgericht op 30 juni 1885.

Sinds 2008 beschikt Enschede over een 400-meter-ijsbaan: IJsbaan Twente. Dit is de tweede volledig overdekte 400-meterbaan van Nederland na Thialf in Heerenveen.

Evenals in 2007 werd Enschede in september 2008 tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen uitgeroepen tot ‘Sportgemeente van het jaar’. Het thema van de verkiezing was ‘Sport dichtbij’ Laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau.

Musea

Enschede beschikt over twee musea: het Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle.

Het Rijksmuseum Twenthe, tegenwoordig heeft het Rijksmuseum Twenthe de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Er zijn hier wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst te zien. Museum TwentseWelle is een museum in de wijk Roombeek. In dit museum wordt het cultuurhistorisch erfgoed van Twente gekoppeld aan het natuurhistorisch erfgoed, een unieke combinatie voor Nederland. Het museum werd in april 2008 geopend door Koningin Beatrix.

Kunst

Er zijn diverse expositieruimtes voor beeldende kunst:

  • Concordia is centrum voor de kunsten in Enschede. Met zowel een ruimte op de Oude Markt als in de Langestraat, bieden ze zowel films als tentoonstellingen aan voor het publiek. De expositieruimte biedt onderdak aan kunst, cursussen, workshops, atelierdagen, lezingen en kunstreizen.
  • TETEM kunstruimte, Tetem verbindt kunst en maatschappij en gelooft dat beeldende kunst een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de samenleving en een rol speelt in de ontwikkeling van mensen. Daarom programmeert Tetem tentoonstellingen en events binnen programmalijnen die een duidelijke link hebben met actuele thema’s in de samenleving.
  • PLANETART, een kunstenaarsinitiatief met kunstruimten in Amsterdam en Enschede. PLANETART staat bekend om haar drive en vernieuwende eigenschappen op gebied van videokunst en nieuwe technologie. Ook is PLANETART organisator van het jaarlijkse festival GOGBOT, dat ieder jaar 15.000 bezoekers trekt.
  • Stichting Dynamo Expo, een expositieruimte in Roombeek voor jonge, talentvolle Nederlandse en Duitse kunstenaars en vormgevers.
  • TANKSTATION cultureel vulpunt, een culturele ontmoetingsplek voor jong en oud waar kunst, cultuur, educatie, wetenschap en heerlijk eten samenkomen om elkaar te stimuleren en aan te vullen. Bezoekers worden door middel van kruisbestuiving zowel met elkaar als het rijke aanbod van culturele initiatieven en activiteiten in aanraking gebracht.
  • Stichting B93, één van de vijf atelierstichtingen in Enschede. Binnen het gebouw hebben 10 Enschedese kunstenaars een werkplek.
  • Galerie Rubens, hier kan men een doorlopende expositie van verschillende kunstenaars bezoeken.
  • Galerie Beeld & Aambeeld, hier worden tentoonstellingen georganiseerd van zowel ‘kunst aan de wand’ als ‘sieraden in vitrines’.
Muziek
Het hippe poppodium Atak

In november 2008 opende het Nationaal Muziekkwartier zijn deuren in Enschede. Een nieuw groot theater, poppodium Atak, het ArtEZ Conservatorium, het Orkest van het Oosten (thans Nederlands Symfonieorkest), de Muziekschool Twente, de Nationale Reisopera (thans Nederlandse Reisopera) en Podium Twente (thans Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede) hebben zich gevestigd in dit dominante gebouw tegenover het Centrale Station in Enschede. Er is een nieuw groot plein, het Willem Wilminkplein. Het plein sluit aan op de binnenstad en de Oude Markt. In december 2012 vond 3FM Serious Request 2012 plaats op de Oude Markt.

Bron: Wikipedia

No Agents found!