iQ Makelaars Aankoopmakelaar! Voor een eerlijk verhaal.

Waarom een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar komt steeds vaker voor, het aankopen van een woning is immers iets wat u niet elke dag doet. Daarom reden te over om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Steeds vaker wordt aangetoond dat er zaken misgaan wanneer mensen geen hulp inschakelen bij het aankopen van een woning. 

Het is vreemd dat bij de grootste aankoop van uw leven u de minste begeleiding heeft. De verkopend makelaar treedt op namens de verkoper en is er niet voor de koper. Wie behartigt het belang van de koper? Dat is de koper, die niet ter zake deskundig is.

Wat doet een iQ Makelaars aankoopmakelaar?

Zoals hierboven beschreven helpt de aankoopmakelaar de koper, deze treedt op namens koper en dient het belang van de koper. Dit geldt niet alleen voor bezichtigingen of onderhandeling, ook de juridische afwikkeling zoals het controleren van de koopovereenkomst is belangrijk. U wilt immers natuurlijk weten wat u ondertekent.

De kosten van een aankoopmakelaar lopen uiteen, er bestaat een mogelijkheid om een vast bedrag af te spreken, een prestatiegerichte afspraak te maken of een promillage van de aankoopprijs. Bij iQ Makelaars hanteren we een scherp tarief en hebben we interessante combinatie deals voor zowel de verkoop als aankoop.

Hetgeen vooral belangrijk is wat de aankoopmakelaar voor u kan betekenen, denk hierbij onder andere aan;

  •  Belang behartigen van de koper;
  •  Begeleiden van de koper bij een bezichtiging;
  • Adviseren over een realistische prijs en bouwkundige aspecten;
  • Onderhandelen namens de koper en begeleiding bij juridische afwikkeling.

Op zoek naar een woning

iQ Makelaars helpt u bij de aankoop van een woning, u kunt met een gerust hart zelf op zoek gaan naar een geschikte woning. Op het moment dat u de woning voor de eerste keer bezichtigd heeft, dan gaan wij een tweede keer met u mee.

Staat een woning net te koop, dan is soms haast geboden. iQ Makelaars gaat dan ook met een eerste bezichtiging mee of we bezichtigen de woning tijdens het open huis. Vaak kan iQ Makelaars ook tussentijds de woning bezichtigen, dit komt door onze goede contacten en collegialiteit met andere makelaars.

 

Woning bezichtigen

Zodra de aankoopmakelaar de woning heeft bezichtigd dan is er een goed beeld van de woning. Wij doen er alles aan om onze bevindingen zo goed mogelijk met u te delen. Er zijn notities gemaakt, de woning is geïnspecteerd en op basis van onze marktkennis kunnen we een gefundeerde mening vormen. Wij zullen u adviseren over een realistische aankoopprijs, bouwtechnische aspecten en de aankoopstrategie met u bespreken.

Overgaan tot aankoop van een woning

Zodra de koper tot aankoop van de woning wil overgaan dan kan de aankoopmakelaar namens de koper een bieding uitbrengen. De hoogte hiervan, de maximale aankoopprijs en de aankoopstrategie is dan reeds besproken. De aankoopmakelaar onderhandelt over de aankoopprijs en de bijbehorende voorwaarden. Denk hierbij aan voorbehoud financiering of onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring.

In deze fase wordt geprobeerd om partijen tot elkaar te laten komen, als dit succesvol is dan kan het concept koopovereenkomst worden opgemaakt. Het komt ook voor dat partijen er niet uitkomen, dan nemen ze afscheid van elkaar en gaat ieder zijn eigen weg.

Juridische afwikkeling bij aankoop van een woning

Als partijen met elkaar tot overeenstemming zijn gekomen, dan vindt de juridische afwikkeling plaats. De verkopende makelaar maakt het concept koopovereenkomst, daarin worden de gemaakte afspraken en alle personalia beschreven. Wanneer beide partijen akkoord zijn kan tot ondertekening worden overgegaan.

De iQ Makelaars aankoopmakelaar neemt het concept koopovereenkomst zelf door en zal deze daarna per artikel met u doornemen. Zodra de overeenkomst helemaal duidelijk is voor de koper en er geen vragen meer zijn dan zal tot ondertekening worden overgegaan. De verkopende makelaar zal met de verkoper ondertekenen en de aankoopmakelaar zal met de koper tot ondertekening overgaan.

Ook bij de eindinspectie en de eigendomsoverdracht bij de notaris zal de aankoopmakelaar met de koper meegaan. De woning mag voor de overdracht door de koper worden geïnspecteerd om te zien of het object is zoals deze hoort te zijn en bij de inspectie worden de meterstanden genoteerd.

Contact met iQ Aankoopmakelaars

Staat u op het punt om de grootste aankoop van uw leven te doen? Laat u dan begeleiden door een ervaren aankoopmakelaar. iQ Makelaars staat graag voor u klaar! Voor vragen en meer informatie kunt u altijd bij ons terecht. Laat u vrijblijvend voorlichten en neem contact op met een iQ Makelaar bij u in de buurt.